Telnet Client Kurulumu

31 Oca by NURULLAH ÇAKIR

Telnet Client Kurulumu

Telnet Client ‘ı bir sunucudan diğer sunucuya giderken kullanmak istediğimiz portun açık olup olmadığını kontrol etmek için kullanırız. Bizim durumumuzda, özellikle SQL Server Veritabanı sunucusunun sql portuna erişimimiz olup olmadığını kontrol ederiz.

 

Telnet kontrolü yapabilmek için sunucu üzerinde Telnet Client ‘ın yüklü olması gerekmektedir. Windows Server 2012 üzerinde Server Manager’ı açıyoruz ve aşağıdaki gibi Add roles and features diyoruz.

 

 

Gelen ekranda skip this page by default diyerek next diyoruz.

 

Gelen ekranda aşağıdaki gibi Role-based or feature-based installation diyerek next diyoruz.

 

Gelen ekranda aşağıdaki gibi Select a server from the server pool’u seçiyoruz ve aşağıda listelenen sunuculardan telnet client kurulumu yapmak istediğimiz sunucuyu seçerek next diyoruz.

 

Gelen Server Roles ekranından hiçbirşey seçmeden next diyoruz ve feature ekranına geldiğimizde aşağıdaki gibi Telnet Client ‘ı seçerek next diyoruz.

 

Gelen ekranda aşağıdaki gibi Telnet Client kurulumu yapacağımız sunucuyu gerekirse restart edip etmeyeceğimizi soruyor. Burayı boş bırakıyoruz ve install diyoruz. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Close diyerek işlemi tamamlıyoruz.

Cmd ekranı açıldığında aşağıdaki gibi “telnet erişileceksunucuip sunucuyaerişilecekport” şeklinde bağlantı sağlamaya çalışıyoruz. Eğer aşağıdaki gibi Bağlanıyor… derse telnet başarısız olmuş demektir. Güvenlik ekibiniz’den ilgili port’a telnet üzerinden erişemediğinizi söylemelisiniz. Eğer telnet attığınızda boş bir ekran geliyorsa telnet başarılı olmuş demektir. Port ile ilgili bir erişim sıkıntınızın olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir