Login’leri Contained Database Üzerine Taşımak

17 Nis by HAKAN GÜRBAŞLAR

Login’leri Contained Database Üzerine Taşımak

Contained Database hakkında bilgiyi Contained Database Nedir isimli makaleden bulabilirsiniz. Yeni bir veritabanını Contained Database oluşturup kullanıcıları da Login olarak değil User with Password olarak tanımlayabiliriz. Peki ya mevcut veritabanında var olan loginleri, contained user olarak taşımamız mümkün mü? Yeni bir Contained User oluşturmak için şifre bilgisine gerek vardır. Yeni bir logini hash değeri alınmış şifre ile tanımlayabilirken, Contained User’da sadece metinsel olarak 123abc gibi açık şekilde şifre belirlemeye izin verilmektedir.

Bu nedenle aynı şifreye ve aynı yetkiye sahip olan kullanıcıyı tanımlayabilmek için aşağıdaki procedure’ü ilgili veritabanında çalıştırmamız gerekir.

 

sp_migrate_user_to_contained
@username = N'ContainedUser',
@rename = N'keep_name',
@disablelogin = N'disable_login'

 

 

Bu procedure 3 adet parametre almaktadır.

 

UserName: Taşımak istedğiniz Login adı

 

Rename: Eğer login adı ile ona bağlı olan user adı farklı oluşturulmuşsa, Contained User adı olarak ‘keep_name’ seçeneği ile user adını, ‘copy_login_name’ seçeneği ile login adını kullanır. Login ve user adları aynı ise iki seçenek de aynı sonucu verir.

 

DisableLogin: İşlemden sonra loginin disable durumda olup olmayacağının belirlenmesidir. ‘disable_login’ ve ‘do_not_disable_login’ seçenekleri vardır.

 

Procedure çalıştıktan sonra önceki yetkileriyle beraber veritabanına bağlanabilirsiniz. Bunun için Contained User’ın bağlanma seçeneğini önceki makale yardımıyla bulabilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir