Disk has crossed a capacity utilization threshold and used bytes

11 Eki by Ogün Özalp

Disk has crossed a capacity utilization threshold and used bytes

Bir gün SQL Server Failover Cluster’ın resource’larından olan bir disk’in offline olduğu için veritabanlarına erişilemez olduğunu gördük. Event log’u incelediğimizde aşağıdaki gibi hatalar olduğunu fark ettik.

Disk has crossed a capacity utilization threshold and used bytes. When the threshold was crossed,the pool had 0 bytes of remaining capacity.

Disk has reached a logical block provisioning permanent resource exhaustion condition.

Hata’lardan disk’te boş alan var gözükmesine rağmen tanımlanmış bir threshold’u geçtiği için disk’in büyüyemeceğini  görüyoruz. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra hata’nın storage tarafında snapshot için disk alanı ayrıldığı için kaynaklandığını farkettik. Windows cluster tarafında ise diskte boş yer olduğundan ve genişlemeye çalıştığından Failover Cluster aşağıdaki hatayı vererek diski offline duruma çekmektedir.

Ownership of cluster disk has been unexpectedly lost by this node. Run the Validate a Configuration wizard to check your storage configuration.

Disklerin durumlarına Failover Cluster Manager’dan erişemediğimizden, diski online duruma getirmek için aşağıdaki powershell scriptlerini kullandık.

Clusterda bulunan kaynakların durumlarını gösterir:

Get-ClusterResource

Offline olan kaynağı yukardaki script ile online duruma getiriyoruz:

Start-ClusterResource -Name "Cluster Disk 02"

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir