Oracle Cloud Nedir ?

18 Oca by Ahmet Duruöz

Oracle Cloud Nedir ?

Oracle Cloud

Oracle Cloud endüstrideki , en geniş ve entegre herkese açık bulut ortamıdır. Software as s service (SaaS) , platform as a service (PaaS) ve infrastructure as a service (IaaS) , bulut hizmet modellerini sunar.


Oracle Cloud Software as a Service (SaaS) :

Oracel Bulut uygulamları eksiksiz , gelecekte olabilecek değişimlere hazır ve güvenilirdir. CX (Müşteri Deneyimi) , HCM (İnsan Sermayesi Yönetimi) , ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) , SCM (Tedarik Zinciri Yönetimi) , EPM (Kurumsal Performans Yönetimi) , IoT (nesnelerin interneti) ve yapay zeka uygulamaları bulunmaktadır.

Oracle Cloud Platform as a Service (PaaS) :

Oracle Bulut platformu , Oracle ile açık kaynak teknolojilerinin kapsamlı ve standartlara dayalı bir kombinasyonudur. Tüm kurumsal uygulamalarınızı daha verimli bir şekilde oluşturmanıza , devreye almanıza ve yönetmenize olanak sağlar. Veri yönetimi, uygulama geliştirme, entegrasyon, iş analitiği, güvenlik, sistem yönetimi, içerik ve deneyim konularında platformlar sağlar.

Oracle Cloud Infrastrunture as a Service (IaaS) :

Oracle bulut altyapısı, kurumsal bulut olacak şekilde tasarlanmıştır. Geleneksel çok katmanlı kurumsal uygulamalar , yüksek performanslı iş yükleri, modern sunucusuz ve konteyner tabanlı mimarilerin tümünü başarıyla çalıştırabilir. Sunucu (shape) , ağ bağlantısı , depolama , veritabanı , konteyner, hızlı bağlantı, uç hizmetleri (dns,ddos,email,waf vs.) yönetişim (audit, identity management, access management, tagging vs) konularında ürünler sunmaktadır.

Oracle Cloud hizmetlerine aşağıdaki adresten erişebilirsiniz.

https://cloud.oracle.com/

Giriş yaptıktan sonra servislerinizi yönetebileceğiniz dashboard açılmaktadır.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir