secpol.msc(Security Policy SQL Server Ayarları)

21 Eyl by NURULLAH ÇAKIR

secpol.msc(Security Policy SQL Server Ayarları)

SQL Server Kurulumu yapıldıktan sonra SQL Server’ın performanslı çalışması için Windows’ta Security Policy kısmında bazı ayarlar yapılması gerekmektedir. Bu ayarları farklı makalelerimizde anlattık. Burada Security Policy’de yapılması gereken tüm konfigurasyonları belirtip ilgili makaleleri işaret edeceğiz.

 

Başlat -> Çalıştır ‘a secpol.msc yazıyoruz ve enter’a basıyoruz. Security Settings’in altında aşağıda görüldüğü gibi Account Policies ve Local Polices’i genişletiyoruz.

Account Policies’in altında Password Policy ve Account Lockout Policy için gerekli konfigurasyonların yapılması gerekmektedir. “SQL Server Parola Politikası” ve “SQL Server Kullanıcı Locklama Politikası” isimli makalelerimde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Local Policies’in altında User Rights Assignment’a tıklıyoruz. Burada yapmamız gereken konfigurasyonlaru aşağıda bulabilirsiniz.

 

Lock Pages In Memory: “Numa Nodes, MAX/MIN Server Memory, Lock Pages In Memory, MAXDOP” isimli makalemde detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

 

Log on as a batch job: SQL Server üzerinden windows üzerinde bir işlem yapılması gerektiğinde(örneğin bazı scriptler içeren bir bat dosyası çalıştırmak) sql server’ın kullanacağı hesabın burada tanımlanması gerekir. SQL Server’ın kullandığı hesabın diyorum çünkü bu işlemi job olarak tanımlarsanız sql server agent hesabını tanımlamanız gerekir. Eğer job’ı bir proxy ile çalıştıracaksanız ilgili credential’a ait hesabı burada tanımlamanız gerekir. “Joblarımızı Proxy Hesabı ile Çalıştırmak” isimli makalemi okursanız durum kafanızda biraz daha netleşecektir.

 

Log on as a service: Windows üzerinde bir uygulamanın servis olarak çalışabilmesi için servis olarak çalışacak uygulamanın kullandığı hesabın burada tanımlanması gerekir. Bu yüzden sql server servis hesabını ve sql server agent servis hesabını burada tanımlamamız gerekir.

 

Perform volume maintenance tasks: SQL Server’ı hızlandıracak bir işlemdir. Muhakkak gerekli konfigurasyonun yapılması gerekir. “Instant File Initialization” isimli makalemde bu ayar ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir