7 Mar by NURULLAH ÇAKIR

EDIT TOP 200 Rows’da Güncelleme Yapabilmek

Çoğu veritabanı uzmanı, ya da tsql developer lar EDIT TOP 200 Rows seçeneğini bilir. Tablo üzerinde sağ tıklayarak EDIT TOP 200 Rows dediğimizde, select top 1000 Rows’dan farklı olarak kayıtlar update edilebilir ve silinebilir şekilde listelenir.

 

Select Top 1000 ve Edit Top 200 Sayılarını Değiştirmek” isimli makalede de bu sayıların nasıl değiştirildiğini anlattım.

 

Aşağıda EDIT TOP 200 Rows’un nasıl çalıştırıldığını görebilirsiniz.

 

 

EDIT TOP 200 Rows dediğimde aşağıdaki gibi kayıtlar üzerinde değişiklik yapabiliyorum.

 

 

Bu makalede   edit top 200 rows ile gelen kayıt kümesini getiren select cümleciğini değiştireceğim. Örneğin büyük bir tabloda bir kaydı update etmek istiyorsunuz ve update cümleciği yazmak yerine edit top 200 rows’dan istediğiniz kayıt kümesini getirip istediğiniz kaydı kolayca update edebilirsiniz.

 

EDIT TOP 200 Rows dedikten sonra aşağıdaki ekran da gördüğünüz gibi sol üst köşede bulunan SQL ifadesine tıkladığınızda sağ tarafta EDIT TOP 200 Rows’daki kayıtları getiren select cümleciğini göreceksiniz. Burada select cümleciğini istediğiniz şekilde değiştirip Change Type’ın yanındaki kırmızı ünlem işaretine tıklayarak sorguyu çalıştırırsanız  istediğiniz kayıt kümesi update edilebilir bir halde listelenecektir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir