TSQL Kod Yazarken İşinizi Kolaylaştıracak IntelliSense Özelliği

10 Eki by NURULLAH ÇAKIR

TSQL Kod Yazarken İşinizi Kolaylaştıracak IntelliSense Özelliği

IntelliSense özelliği SQL Server 2008 ile birlikte hayatımıza girdi. Bu özellik sayesinde artık daha pratik bir şekilde TSQL Kod yazabiliyoruz.

 

Peki bu IntelliSense özelliğini nerelerde kullanabiliyoruz.

 

ParameterInfo: Tanımladığımız değişkenleri kullanmak istediğimizde @ işaretine yazdığımız anda aşağıdaki gibi tanımlanmış değişkenlerin listesi ve tiplerini görebiliyoruz.

 

Complete Word: Bir değişken isminin, command’in ya da function isminin bir kısmını yazıp tab’a bastığınızda geri kalanını sql server otomatik olarak tamamlıyor. Örneğin aşağıdaki gibi @uzunbirdegiskenismi parametresinin uz kısmını yazdıktan sonra tab’a basarsanız otomatik olarak tamamlayacaktır.

 

Quick Info: Mouse’u kodun içindeki bir identifier’ın üstüne getirdiğimizde o identifier hakkında bilgi verir. Örneğin aşağıdaki gibi;

 

 

Automatic Matching of Syntax Pairs: TSQL Kod yazarken “(, BEGIN, BEGIN CATCH ve BEGIN TRY” delimiter’larını kullandığımızda, bu delimiter’ları “), END END CATCH ve END TRY” ile kapattığımızda sql server başlangıç ve bitiş delimiterlarını aşağıdaki gibi işaretleyerek kapattığımız delimiter’ı nerde açtığımızı aşağıdaki gibi gösterir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir