SELECT INTO ile Oluşturduğunuz Tablolarınızı İstediğiniz FileGroup Üzerinde Oluşturun

23 Kas by NURULLAH ÇAKIR

SELECT INTO ile Oluşturduğunuz Tablolarınızı İstediğiniz FileGroup Üzerinde Oluşturun

SQL Server 2017 öncesinde SELECT INTO ile oluşturulan tablolar PRIMARY filegroup dışında başka bir filegroup üzerinde oluşturulamıyordu.

 

Artık SELECT INTO ile oluşturduğumuz tablolarımızı istediğimiz filegorup üzerinde oluşturabiliyoruz.

 

Bir örnek yaparak konuyu netleştirelim.

 

Öncelikle veritabanında FG’ isminde yeni bir filegroup oluşturuyoruz. Detaylı bilgiyi “Veritabanı Oluşturmak Deyip Geçmeyin!” isimli makalede bulabilirsiniz.

 

Daha sonra mevcut bir tablonuzu istediğiniz filegroup üzerinde oluşturmak için aşağıdaki script’i kullanabilirsiniz.

 

Yenitablo yerine oluşturmak istediğiniz tablo ismini, aktarilacaktablo yerine verilerini aktarmayı düşündüğünüz tablo ismini, FG’ yerine’de yeni oluşturacağınız tablo’yu koymak istediğiniz filegroup ismini yazmalısınız.

SELECT *  INTO [dbo].[yenitablo] ON FG2 from [dbo].[aktarilacaktablo]

 

 

Loading

2 Comments

  1. Vermiş olduğunuz değerli bilgileri in şahsım adına çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Sizin gibi insanlar her ne kadar az da kalsa sayılarınızın artmasını temenni ediyorum. İnşallah YouTube videolarınızı da bekliyorum. Bu arada YouTube kanalını varsa yazarsanız sevinirim. Kolaylıklar diliyorum

    1. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğinde bildiğimiz şeyleri paylaşmaya çalışıyoruz. Bende sizin gibi düşünen insanların sayısının artmasını temenni ediyorum. Böylelikle paylaşmak için insanda daha çok istek ortaya çıkıyor. Youtube kanalımız yok. Video çekmek ciddi zaman istiyor. Belki ilerleyen zamanlarda onu da yaparız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir