Availability Group Bazında RegisterAllProvidersIP Değerini 0 Olarak Set Etmek

13 Ara by NURULLAH ÇAKIR

Availability Group Bazında RegisterAllProvidersIP Değerini 0 Olarak Set Etmek

Eğer windows üzerinde validation report çalıştırdıysanız aşağıdaki gibi bir uyarı çıkmış olabilir.

“The RegisterAllProvidersIP property for network name ‘Name: ‘ is set to 1. For the current cluster configuration this value should be set to 0.”

RegisterAllProvidersIP  değerini ve ne olması gerektiğini öğrenmek için “Multi-Subnet Cluster” isimli makalemi okumanızı tavsiye ederim.

Normal şartlar altında Microsoft yukardaki hatayı görmezden gelmemizi söylüyor. Eğer clusterdaki tüm node’lar aynı subnet üzerindeyse ve ilgili availability group’lar’ın RegisterAllProvidersIP ‘si 1 olarak set edilmişse bu hatayı alırız.

İlk olarak sunucu üzerinde power shell’i açarak Get-ClusterResource komutunu çalıştırıyoruz. Aşağıda ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

Name kısmında network name yazar. Bu Name kısmından ilgili availability group’un network name’ini buluyoruz ve aşağıdaki kodda ki network name kısmına yapıştırıyoruz.

 

Get-ClusterResource “network name” | Get-ClusterParameter

 

Kodu power shell üzerinden çalıştırdığımızda aşağıdaki gibi bir ekran gelmesi gerekir. Bu ekranda RegisterAllProvidersIP kısmından değerini görebilirsiniz. 0 ise disable, 1 ise enable demektir.

 

 

Eğer sizin availability group’unuzda bu değer 1 ise ve 0 yapmak istiyorsanız aşağıdaki komutu network name kısmında yukardaki script’ye yazdığınız değeri yazarak çalıştırmalısınız.

 

Get-ClusterResource “network name” | Set-ClusterParameter RegisterAllProvidersIP 0

 

Bu komutu çalıştırdıktan sonra değerin aktif hale gelebilmesi için ilgili availability group’u failover cluster manager üzerinden ilgili AG’ye tıkladıktan sonra aşağıdaki şekilde offline’a alıp tekrar online’a almanız gerekmektedir. IP üzerine sağ tıklayarak offline’a alırsanız bağlı network name ve other resource’u da offline alır. Offline aldıktan sonra teker teker hepsini online’a almanız gerekir.

 

 

Ag’yi offline’a alıp sonra tekrar onlina’a çektikten sonra durumunu kontrol edebilirsiniz.

 

Get-ClusterResource “network name” | Get-ClusterParameter

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir