Ad Hoc Sorgu Nedir ?

19 Eyl by Ahmet Duruöz

Ad Hoc Sorgu Nedir ?

Ad Hoc, Latince’de “bu amaç için” anlamında, düzenli olarak tekrarlanan durumlardan ziyade meydana geldiklerinde durumlarla ilgilenmeyi ifade eder. Buna “anında” bir sorgu veya “kullanım anında” bir sorgu diyebilirsiniz.

İhtiyaç duyuldukça bilgi almak için geçici bir sorgu oluşturulur.

Örneğin aşağıdaki değişkene atanmış my_Id değerine bağlı olarak, bu kod satırı her yürütüldüğünde tamamen farklı bir sorgu oluşacaktır.

var query = "SELECT * FROM my_table WHERE id = " + my_Id;

Ad-Hoc Sorgu, sorgunun yayınlandığı andan önce belirlenemez. İhtiyaç duyulduğunda bilgi almaklı oluşturulur ve genellikle masaüstünde yerleşik sorgu araçlarıyla oluşturulan dinamik olarak oluşturulmuş SQL’den oluşur. Geçici bir sorgu bilgisayarda veya veritabanı yöneticisinde bulunmaz, ancak veri kullanıcısının ihtiyaçlarına bağlı olarak dinamik olarak oluşturulur.

SQL’de geçici bir sorgu, değeri bazı değişkenlere bağlı olan, gevşek bir şekilde yazılmış bir komut ya da sorgudur. Komut her yürütüldüğünde, değişkenin değerine bağlı olarak sonuç farklıdır. Önceden belirlenemez ve genellikle dinamik programlama SQL sorgusu altında gelir. Ad hoc sorgu kısa sürelidir ve çalışma zamanında oluşturulur.

 

 

 

Loading

One Comments “Ad Hoc Sorgu Nedir ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir