Veritabanının Tamamının Script’ini Almak(Generate Script)

6 Eyl by NURULLAH ÇAKIR

Veritabanının Tamamının Script’ini Almak(Generate Script)

Veritabanının backup’ını alıp test ortamına güvenlik nedeniyle aktaramayız. Çünkü gerçek veriler bilgi güvenliği gereği test ortamında olmamalıdır. Bu yüzden gerçek ortamdaki veritabanı yapısını bazen test ortamına aktarmamız gerekir. İçinde veri olmadan bir veritabanının ya da veritabanındaki bazı nesnelerin script’i almaya ihtiyaç duyabiliriz. Öncelikle internetten indirdiğim Adventure Work örnek veritabanına ait full backup’ı TESTINSTACE isimli instance’ıma restore ediyorum. “Backup Restore İşlemleri” isimli makalemde restore işleminin nasıl yapıldığı bilgisini bulabilirsiniz. SSMS üzerinden AdventureWorks2014 isimli veritabanına sağ tıklayıp Tasks-> Generate Scripts diyoruz.

 

 

İlk gelen ekranda Do not show this page again seçeneğini seçerek ilerliyoruz.

 

 

Sonraki ekranda  aşağıdaki gibi Script entire database and all database objects seçeneğini seçersek veritabanına ait herşeyin create script’ini oluşturur.

 

Yukarıdaki gibi seçerek next diyoruz. Aşağıdaki ekranda Script’i nereye kaydedeceğimizi soruyor. Ben yeni bir query ekranı açıp oraya aktarması için Save to new query window seçeneğini seçiyorum.

 

 

Save to Clipboard derseniz script’i kopyalamış gibi olursunuz istediğiniz sekmeye ctrl v ile yapıştırabilirsiniz. Save to file derseniz sql uzantılı bir dosya içine de kaydedebilirsiniz. Sonraki aşamalarda başka bir seçenek seçmeden next finish diyerek işlemi tamamlıyoruz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir