9 Eyl by NURULLAH ÇAKIR

Instance/Server Collation’ı değiştirmek

Bazen SQL Server Kurulumu yaptıktan sonra Collation’ını değiştirme ihtiyacı hissederiz. Baştan uyarımı yapayım. Collation’ı değiştirdikten sonra master veritabanındaki herşey sıfırlanır. Yani yeni kurulum yapmış gibi olursunuz. Dolayısıyla eğer Collation’ını değiştireceğiniz Instance üzerinde herhangi bir veritabanı varsa, ya da kullanıcı tanımlamışsanız bu bilgilerinizin yedeğini almayı unutmayın. Ayrıca çalışan bir sistem üzerinde yapmamalısınız.

Cmd komut satırına sağ tıklayıp Run As Administrator ile çalıştırıyorsunuz. Daha sonra  SQL Server setup dosyasının olduğu path’e gelip aşağıdaki komutu çalıştırıyorsunuz. Cd .. Komutuyla bir üst klasöre çıkarsınız. Bu şekilde C’ye kadar gelin. Mesela bizim setup dosyamızda C:/Kurulum klasöründe olsun. Cd Kurulum yazarak aşağıdaki gibi o path’e gelebilirsiniz.

/INSTANCENAME

Instance’ınızın ismi neyse buraya onu yazmalısınız. Default instance kullanıyorsanız MSSQLSERVER yazmalısınız. Named Instance kullanıyorsanız da; Sunucuİsminiz\Instanceİsminiz şeklinde olmalı

/SQLSYSADMINACCOUNTS

İşlemi gerçekleştirecek sysadmin yetkisine sahip kullanıcı. Domain kullanıcısı da olabilir, sql kullanıcısı da olabilir.

/SAPWD

Tanımlamış olduğunuz kullanıcının şifresi

/SqlCollation

Yeni Collation bilginizi buraya girmelisiniz.

 

setup.exe /q /ACTION=RebuildDatabase /INSTANCENAME=MYSERVER\MYINSTANCE /SQLSYSADMINACCOUNTS=dbauser /SAPWD=P@sswor! /SqlCollation=Turkish_CI_AS

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir