Yeni Protection Group oluşturuken SQL Server Veritabanlarının Gözükmemesi(SQLServerWriter’ın vssadmin list writers komutunda gözükmemesi) ve Çözümü

22 Eyl by NURULLAH ÇAKIR

Yeni Protection Group oluşturuken SQL Server Veritabanlarının Gözükmemesi(SQLServerWriter’ın vssadmin list writers komutunda gözükmemesi) ve Çözümü

Bu makaleyi okumadan önce “SQL Server Instance üzerine DPM Agent Yükleme” ve

DPM üzerinde Backup almak için Protection Group Tanımlama” isimli makalelerimi okumanızı tavsiye ederim.

 

DPM Server Kurulumu, DPM Agent Yükleme işlemleri bittikten sonra DPM ile SQL Server Backuplarımızı almak için protection group oluşturmamız gerekir. Protection group oluşturmaya çalışırken backup’ı seçmemiz gereken listede SQL Server’a ait aşağıdaki gibi bir liste göremeyebiliriz. Karşımıza sadece All Shares, All Volumes ve System Protection çıkabilir.

 

 

Bu listeye yukarıdaki gibi All SQL Servers’ı getirmek için izlememiz gereken birkaç adım var.

Backup’ı alınacak SQL Server Instance’ında NT AUTHORITY/SYSTEM kullanıcısını sysadmin olarak yetkilendirmek. Backup’ı alınacak SQL Server Sunucusunda başlat çalıştır’a services.msc yazarak servisleri açmak ve “DPMRA”,”SQL Server VSS Writer” servislerini otomatiğe çekip start etmek. “DPM üzerinde Backup almak için Protection Group Tanımlama” isimli makalemde bu adımları anlattım. Buna rağmen hala All SQL Servers sekmesini göremiyorsanız backup’ı alınacak SQL Server Sunucusunda cmd komut satırını yönetici olarak çalıştırmalısınız ve “vssadmin list writers” yazıp ve enter’a basmalısınız. Karşımıza VSS Writer’ların listesi gelecektir. Eğer hepsinde Stable ve No Error yazıyorsa bu liste içersinde SQLServerWriter ‘ı bulun. Muhtemelen bulamayacaksınız. Bunun sebebi ise Backup alınacak sunucuda kurulu SQL Server Instance’lardan birindeki bir veritabanının sonunda ya da başında boşluk olması. Evet bende bunu ilk farkettiğimde çok enteresan gelmişti. Sunucu üzerindeki tüm instance’lara bağlanarak aşağıdaki script’i çalıştırın ve sonunda ya da başında boşluk olan veritabanını bulup boşluğu kaldırın.

select '#' + name +'#'  from sys.databases

Boşluğu kaldırdıktan sonra tekrar vssadmin list writers komutunu çalıştırın ve bu sefer SQLServerWriters’ı görebileceksiniz.

Bütün bu işlemler bittikten sonra yeniden protection group oluşturmayı deneyin ve evet listede All SQL Servers karşınıza gelecektir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir