SQL Server Servis’i restart etmeden SQL Server Error Log dosyası oluşturmak(Recycle Error Log)

23 Eyl by NURULLAH ÇAKIR

SQL Server Servis’i restart etmeden SQL Server Error Log dosyası oluşturmak(Recycle Error Log)

Bazı durumlarda SQL Server Error Log Dosyası çok hızlı büyür. Ve Dosya çok büyüdüğünde okuması zorlaşır. Bu makaleyi okumadan önce “SQL Server Error Log Dosyasını Filtreleyerek Okumak(Like or Not Like)” ve “SQL Server Error Log Dosya Sayını Arttırmak”  isimli makalelerimi okumanızı tavsiye ederim. Bazı DBA’ler Error Log dosya çok büyüdüğünde yeni bir Error Log file oluşturmak için SQL Server Servisini restart edebiliyor. Çünkü SQL Server Servisi restart olduğunda yeni bir log dosyası oluşuyor. Aşağıda gördüğünüz resimde Current yazan file bizim şu anki error log dosyamız. Yanındaki tarih de bu dosyanın oluşturulma tarihi.

 

 

Bu şu anlama geliyor. 23.9.2016 tarihinde SQL Server Servisi restart olmuş olabilir ya da biri bilinçli olarak yeni bir file oluşturmuş olabilir. Bu makalenin konusu da bilinçli olarak sql server servisi restart etmeden yeni bir file oluşturmak.

Aşağıdaki kodu çalıştırarak  recycle işlemini gerçekleştiriyoruz.

EXEC sp_cycle_errorlog
GO

SQL Server Logs’un üzerine sağ tıklayıp refresh dediğimizde yeni bir dosya oluştuğunu görüyoruz. Bu script’i çalıştırdığımda saat 10:55’ti.

 

 

Eğer SQL Server sunucunuz hiç restart olmuyorsa bu script’i job haline getirip ayda bir kere yada 3 ayda bir kere çalıştırabilirsiniz.

 

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir