Validate Windows Cluster Configuration

17 Kas by NURULLAH ÇAKIR

Validate Windows Cluster Configuration

Windows Cluster’ınızın konfigurasyonunda bir problem olup olmadığını kontrol etmek için validate configuration işlemini yapabilirsiniz. Windows Cluster’ın konfigurasyonunda bir problem varsa bu cluster üzerine kurulacak SQL Server HA(High Availability) ve DR(Disaster Recovery) çözümlerinde de problem oluşturabilir. Bu yüzden bu makalede anlatacağımız cluster configuration validation sorumluluğunuzu yeni aldığınız bir sistemde ilk yapmanız gereken adımlardan biridir. Bunun dışında “Yeni Kurulumda yapılması gereken konfigurasyonlar” makalemi okumanızı tavsiye ederim.

 

İlk olarak Failover Cluster Manager’ı açarak aşağıdaki gibi Validate Configuration diyoruz.

 

Gelen ekranda aşağıdaki gibi hangi cluster’ı validate edecekseniz Enter name kısmına onu yazmanız gerekiyor. Cluster isminizde yanlışlık yapmamak için Browse’a tıklayabilirsiniz.

 

 

Browse dedikten sonra karşımıza çıkan ekranda aşağıdaki gibi Locations…’a tıklayarak cluster’ımızın dahil olduğu domain’i seçiyoruz ve Enter the object names to select kısmınada cluster’ımızın ismini yazıp Check Names’e tıklıyoruz ve ok diyoruz.

 

Bütün bunları yapmak yerine Windows Cluster’da kendi cluster’ımızın üstüne tıklayarak aşağıdaki gibi Validate Cluster diyebiliriz.

 

Bir sonraki ekranda aşağıdaki gibi Run only tests I select’i seçiyoruz. Run all tests(recommended)’ı seçmeme sebebimiz disklerin konfigurasyonunu kontrol ederken uygulamada kısa kesintilere nede olabilmesi.

 

 

Aşağıdaki gibi storage’ı çıkarıyoruz.

 

 

Next ve Finish diyerek işlemi tamamlıyoruz.

 

 

View Report diyerek Validation’ın sonucunu inceleyebiliriz. Yada Failover Cluster Manager’da Cluster’ımıza sağ tıklayarak View Validation Report diyebiliriz.

 

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir