17 Oca by NURULLAH ÇAKIR

Fail-Safe Operator

Bu makaleyi okumadan önce “Database Mail Konfigurasyonu” ve “Operator Tanımlamak” isimli makalelerimi okumanızı tavsiye ederim. Kısaca Database Mail ve Operatörleri kullanarak sql server’dan oluşan problemleri dba grubuna mail ile iletebilirsiniz.

 

Database Mail Konfigürasyonu ve Operatörlerle ilgili konfigurasyonlar SQL Server Agent altından yapılır. Operatörlerin tanımları da msdb veritabanının altındaki tablolardadır. Eğer sql server agent msdb veritabanına erişemezse operatör tanımlarını alamayacaktır ve problemleri dba grubuna mail atamayacaktır.

 

Fail-Safe Operatör burada devreye giriyor. SQL Server’ın kendisinde bir problem olsa bile fail-safe operatörler registery’de tutulduğu için erişebilir halde olur ve dbagrubuna bu bilgiyi iletebilir.

 

Fail-safe operatör’ü nasıl aktif edebiliriz?

 

SQL Server Agent’a sağ tıklayarak properties diyoruz.

Açılan ekranda sol taraftan Alert System’e tıklıyoruz ve alt tarafta gördüğünüz Fail-safe operator kısmından Enable fail-safe operator’ü, Operator kısmından da fail safe işlemi için çalışacak operatör seçimini yapıyoruz. Son olarak Nofity using kısmından da E-mail’i seçiyoruz ve ok’e tıklayarak işlemimizi tamamlıyoruz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir