View Nedir Ve Nasıl Oluşturulur

25 Nis by NURULLAH ÇAKIR

View Nedir Ve Nasıl Oluşturulur

View’i kısaca, kayıtları fiziksel olarak tutmayan, içeriği bir sorgu ile belirlenen sanal bir tablo olarak tanımlayabiliriz.  Bu yüzden veritabanında veriler için ekstra yer kaplamaz. Genelde birden fazla tablo üzerinde yapılan karmaşık sorguları her sorgu bloğunda tek tek yazmak yerine view olarak oluştururuz. Bu şekilde kodumuzun okunabilirliği artar. Örnek bir view oluşturarak konuyu netleştirelim. Aşağıdaki gibi Test veritabanında Views sekmesinde New Wiev… diyoruz.

 

 

Karşımıza gelen ekranda Add diyoruz.

 

 

Add diyerek istediğimiz tabloları eklediğimizde karşımıza seçtiğimiz tablonun kolonları çıkıyor. Tablolarımızı seçtikten sonra Close diyerek karşımıza çıkan tablolardan ilgili kolonları seçiyoruz ve view’i oluşturacak sorgu aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi karşımıza çıkıyor.

 

 

CTRL+S ile view’i kaydederken bize view’in isminin ne olacağını soruyor. Aşağıdaki ekranda göründüğü gibi biz örneğimizde ViewOrnek koymaya çalışalım.

 

 

 

OK’e tıkladığımda karşıma aşağıdaki gibi bir hata çıktı. Bu hatanın sebebi view’in ismi ile view’in içindeki tablolardan birinin isminin aynı olmasıdır.

 

Cannot save a view/funtion/procedure that is self-referenced.

 

 

 

View’i başka bir isimle kaydedebilirsiniz.

 

 

 

View’lara index’te ekleyebiliriz. Indexed View’ler Oracle’daki Materialized View’ın SQL Server üzerindeki karşılığı olarak bilinirler. Bu konudaki detayları “Indexed View Nedir Ve Nasıl Oluşturulur” isimli makalemde bulabilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir