Failed Logon’ları Mail Atacak Alert Oluşturmak

20 Ara by NURULLAH ÇAKIR

Failed Logon’ları Mail Atacak Alert Oluşturmak

Veritabanı Yöneticisi olarak Failed Logon’ları takip etmemiz ve yetkisi olmayan giriş denemeleri için kullanıcıları uyarmamız ya da bir problem olması durumunda problemi büyümeden çözmemiz gerekir.(Örneğin kullanıcının yanlış şifre girişi hesabının lock olması “SQL Server Kullanıcı Locklama Politikası” isimli makaleme göz atmak isteyebilirsiniz)

 

Failed Logon’ları bize mail atacak 2 tane alert oluşturacağız. İlkini oluşturmak için SQL Server Agent’ın altında Alerts’e sağ tıklayarak New Alert… diyoruz.

General sekmesinden aşağıdaki gibi ErrorNumber’ı seçerek 18456 yazıyoruz ve Name kısmından bir isim veriyoruz.

Daha sonra Response sekmesine geçerek Notify operators’ü seçerek bir operatör seçiyoruz. “Operator Tanımlamak” isimli makalemi okuyabilirsiniz.

 

Son olarak Options sekmesine gelerek Include alert error text in: kısmından E-mail’i seçiyoruz ve ok’e basarak ilk alert’i tanımlamış oluyoruz.

Aynı işlemleri 18487 ErrorNumber içinde gerçekleştirerek diğer alert’i oluşturuyoruz. Sunucunuzdan mail gönderebilmek için “Database Mail Konfigurasyonu” isimli makalemi okuyabilirsiniz.

 

Always On Alert Sistemi” ve “Yeni Kurulumda yapılması gereken konfigurasyonlar” isimli makalelerimde alertler ile ilgili daha detay bilgi bulabilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir